Δείκτης Ρύπανσης

  Ο Δείκτης Ρύπανσης ενημερώνει σχετικά με τα επίπεδα της ρύπανσης του αέρα και παρέχει συνιστώμενες ενέργειες και συμβουλές για την υγεία. Ο δείκτης παίρνει τιμές 1-10 και χωρίζεται σε τέσσερις χρωματικές ζώνες, από χαμηλή έως πολύ υψηλή, για να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τα επίπεδα ρύπανσης του αέρα με απλό τρόπο. Στο παρόν έργο υπολογίζεται από τις μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 με βάση την μέση εικοσιτετράωρη τιμή αιωρούμενων σωματιδίων. Αποτελεί μία εικόνα για την ρύπανση όπως έχει διαμορφωθεί στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο.Ιστορικό Δείκτη Ρύπανσης

Επιλέξτε χρονική περίοδο: την τελευταία εβδομάδα τον τελευταίο μήνα
Επιλέξτε έτος:


Προτεινόμενες δράσεις και Συμβουλές Υγείας*
Δείκτης Ρύπανσης Χαμηλή 1-3 Μέτρια 4-6 Υψηλή 7-9 Πολύ Υψηλή 10
ΑΣ10(μg/m3) <50 51-75 76-100 >100
Επιπτώσεις στην υγεία Απολαύστε τις συνήθεις υπαίθριες δραστηριότητες σας. Ενήλικες και παιδιά με προβλήματα στους πνεύμονες, και ενήλικες με προβλήματα καρδιάς, που εμφανίζουν συμπτώματα, θα πρέπει να μειώσουν την έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους. Ενήλικες και παιδιά με προβλήματα στους πνεύμονες, και ενήλικες με καρδιακά προβλήματα, θα πρέπει να μειώσουν την έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους, και ιδιαίτερα όταν εμφανίσουν συμπτώματα. Οι πάσχοντες από άσθμα πιθανόν να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν συσκευή εισπνοών ανακούφισης πιο συχνά. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει επίσης να μειώσουν την φυσική δραστηριότητα. Οποιοσδήποτε αισθανθεί δυσφορία, όπως πόνο στα μάτια, βήχα ή πονόλαιμο θα πρέπει να μειώσει τη δραστηριότητα, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους. Ενήλικες και παιδιά με προβλήματα στους πνεύμονες, ενήλικες με προβλήματα στην καρδιά, και οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να αποφεύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα. Οι άνθρωποι με άσθμα πιθανόν να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν συσκευή εισπνοών ανακούφισης πιο συχνά. Μειώστε τη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά εάν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως βήχα ή πονόλαιμο.
* Ενήλικες και παιδιά με καρδιακά ή πνευμονικά προβλήματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο συμπτωμάτων. Ακολουθήστε την συμβουλή του γιατρού σας σχετικά με την άσκηση και την αντιμετώπιση της πάθησής σας. Είναι πιθανό ότι πολύ ευαίσθητα άτομα μπορεί να εμφανίσουν επιπτώσεις στην υγεία, ακόμη και σε ημέρες με χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση.
Περισσότερες πληροφορίες...